Profesionální dehydrovaný vegetariánský pokrm Travellunch Couscous bez
laktózy obsahuje všechny důležité látky pro lidské tělo i při extrémním
výkonu a navíc i výborně chutná.
Nechcete s sebou na trek tahat těžké konzervy a přitom si cestou rádi
pochutnáte na dobrém jídle, pak je pro vás jídlo Travellunch ta pravá
volba. Příprava je rychlá a velmi jednoduchá. Jídlo zalijeme vroucí vodou,
promícháme, pytlík uzavřeme a necháme 10–15 minut odstát.
Hlavní výhody jídel Travellunch
- nízká hmotnost
- velká úspora místa v batohu
- výborná chuť
- kvalitní suroviny
- neobsahuje konzervanty
- není třeba uschovávat v ledničce
- vaří se v obalu, není potřeba dalšího nádobí
- krátký čas přípravy
Nutriční informace
|
100 g |
Energetická hodnota |
1350 kJ / 320 kcal |
Tuky |
9,9 g |
Sacharidy |
53,9 g |
Bílkoviny |
4 g |
Sůl |
3,7 g |
Složení
Celozrnný pšeničný couscous, mrkev, hrášek, cibule, hrozinky, houby, sušený
rostlinný tuk, částečně uprav.škrob, sůl, koření, kvasnice.
Příprava
- Otevřete obal a nalijte do něj 300 ml vařící vody.
- Důkladně promíchejte a obal zavřete.
- Počktejte cca 10 min a jídlo je hotové.
- Pokrm je možné konzumovat přímo z pytlíku nebo dle potřeby servírovat
na talíř či do jídelní misky.
Vymrazování - Jak to funguje?
Čerstvé nebo uvařené potraviny se bleskově zmrazí a umístí do
vzduchotěsné místnosti. Přibližně 90% vody z potravin je odvedeno
odpařováním ledu v teplotách pod -50°C. Vymrazené potraviny se následně
uloží do vlhko a vzduchotěsných obalů, aby se zajistila jejich čerstvost
do doby otevření. Po opětovném přidání vody (rehydrataci) potraviny
získají původní čerstvou chuť, vůni, tvar i vzhled.
Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?
- Vzhled – lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj
původní tvar a strukturu narozdíl od potravin sušených na vzduchu, které
se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí
přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní
podoby.
- Chuť - chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu,
ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své
chutě, vitamíny a nutriční obsah.
- Hmotnost - váží méně než čerstvé. Vymrazováním se potraviny zbaví 98%
vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje
náklady na dopravu. Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své
původní hmotnosti.
- Dlouhá trvanlivost -lze skladovat po několik měsíců či let při
pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení.
- Nízké náklady na skladování - protože mohou být uloženy v pokojové
teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory,
takže je uskladnění mnohem levnější.
O výrobci
Firma SIMPERT REITER gmbh z Německa byla založena už v roce 1928. Jejich
jídla byla mnohokrát oceněna za kvalitu a jsou vyráběna v moderním
potravinářském provozu. Díky použití speciální technologie při výrobě,
tyto jídla neztrácejí nic na své chuti ani nutričních hodnotách a jsou
plnohodnotným jídlem, které vás na vašich cestách plně zasytí a dodají
potřebnou energii. Tento výrobce nabízí přes 60 různých jídel, od snídaně,
přes polévky, hlavní chody až k dezertům, takže není problém poskládat
celodenní menu.
Principy dodržované při výrobě
- bakteriologická kontrola vstupních surovin a hotových výrobků
- používání pouze vysokohodnotných surovin a obalových materiálů
- dobrovolná kontrola státně zkoušeným potravinářským chemikem
- registrace a povolení EU jako provoz zpracovávající maso. Spojené z
přísnými hygienickými požadavky
- extrémně lehké obaly (prázdný sáček váží cca 10 g). Obal lze lehce
zlikvidovat
- vyrobit vymrazovanou/dehydrovanou stravu bez konzervačních přísad
- vyrobit vymrazovanou/dehydrovanou stravu, která dodá tělu vše co
potřebuje i při nejvyšším zatížení