FNAT150

Natu Himalájská růžová sůl jemná 200 g

ID {{ productCode }}

Růžová sůl, neboli růžové zlato, má jemnou chuť a je snadno stravitelná. Růžovou barvu jí dodávají stopová množství iontů železa.

Dostupnost

Produkt je dočasně vyprodán

Produkt teď nemáme v nabídce. Porozhlédni se po produktech, které máme skladem.

Objednací číslo: FNAT150

Cena za {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Natu Himalájská růžová sůl jemná 200 g

Natu Himalájská růžová sůl jemná 200 g

32
26
Ušetříš 6 Kč
Cena za {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 26 Kč

Parametry

Forma sypké
Hmotnost 200 g
Speciální požadavky vegan, vegetarián

Popis

Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní alternativu ke klasickým rafinovaným solím. Růžová sůl, neboli růžové zlato, má jemnou chuť a je snadno stravitelná. Růžovou barvu jí dodávají stopová množství iontů železa.

Himálajská sůl svým původem spadá mezi soli kamenné, přesto se od běžných kamenných solí liší. Růžová sůl z podhůří Himalájí se těží z fosilního ložiska starého přibližně 250 milionů let. Tento lom se nachází na území Pákistánu a jde o druhý největší na světě. Díky tradičnímu způsobu těžby soli v celých kusech a následnému šetrnému zpracovaní, tedy pouze omytí, usušení na slunci, třídění a drcení na požadovanou velikost, si zachovává svůj přírodní charakter. Během celého procesu zpracování se tak himálajská sůl nepotká s žádnou chemií na rozdíl od běžné stolní soli, která je rafinovaná, případně obohacena o další složky (například jód).

Unikátnost himalájské soli spočívá zejména v jejím stáří. Na místě, kde se v současné době v Pákistánu těží, se dříve nacházel praoceán. Na její čistotě se tak nepodepsal člověk svojí činností, jak je tomu u současných moří a oceánů.

Výhody:

  • Nerafinovaná, tj. chemicky nezpracovaná sůl
  • Jemná chuť

Využití

  • Růžová sůl má jemnou chuť oproti himalájské černé soli a je vhodná pro teplou i studenou kuchyni.

Víte, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy solí?

Podle způsobu získávání soli rozlišujeme sůl kamennou a mořskou. Kamenná sůl se získává z hloubkových nebo povrchových dolů, kde vykrystalizovala, zatímco mořská sůl se získává odpařením z mořské vody a následnou krystalizací. Dále rozlišujeme sůl přírodní a rafinovanou. Přírodní solí je myšlena jakákoliv sůl, která v podstatě nepodléhá průmyslovému zpracovaní. Naproti tomu o soli rafinované, nebo chcete-li průmyslově chemicky zpracované, mluvíme ve chvíli, kdy konečnému produktu předchází mnohastupňové zpracovaní.

Nutriční informace

100 g
Energetická hodnota 0 kJ / 0 kcal
Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 100 g

Složení

  • Jedlá sůl, obsah NaCl min. 98%

Informace

  • Země původu: Pákistán

Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika

Objevuje se v kategoriích

Hodnocení (0)

Produkt zatím nikdo neohodnotil. Buď první!

Přidat hodnocení

Dotazy (0)

Co tě zajímá o tomto produktu?

Zeptej se a my ti do 24 hodin odpovíme

Položit dotaz